Curtea cu Pasari
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Curtea cu Pasari

CRESTEREA SI INTRETINEREA PASARILOR DE CURTE: GAINI,RATE, BIBILICI,FAZANI, PAUNI,GASTE,PORUMBEI
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Fazanul (Phasanius colchicus) preluare www.zooland.ro

In jos 
AutorMesaj
AdisiDana
Admin
AdisiDana


Mesaje : 33
Puncte : 102
Data de inscriere : 01/11/2013
Localizare : Orastie

Fazanul (Phasanius colchicus) preluare www.zooland.ro Empty
MesajSubiect: Fazanul (Phasanius colchicus) preluare www.zooland.ro   Fazanul (Phasanius colchicus) preluare www.zooland.ro Icon_minitime1Mier Noi 27, 2013 12:34 pm

Fazanul (Phasanius colchicus) preluare www.zooland.ro Fighting-pheasants





Familia cu cele mai numeroase specii a subordinului Galli este cea a fazanilor (Phasianidae), cuprinzand peste 60 de genuri si numeroase specii, care populeaza zona tropicala si temperata de pe intreaga suprafata a pamantului, cu exceptia Polineziei. Cea mai mare parte traieste in Asia. Incepand de la Marea Neagra si pana in Extremul Orient, incluziv in Japonia, Taiwan si Coreea, pe continentul asiatic vietuiesc nu mai putin de 42 de subspecii de fazan. Faptul ca fazanul isi are originile in Asia este explicatia numarului mare de exemplare de pe acest continent. Denumirea stiintifica a pasarii - Phasanius colchicus - este strans legata de fiind vechiul nume al zonei depresionare cuprinse intre lanturile muntoase ale Caucazului: Colchis sau Colchida - zona de provenienta a acestuia. Legenda spune ca membrii expeditiei lui Iason, plecati din Grecia in cautarea lanii de aur, au navigat in Colchida, aducand cu ei aceasta pasare. 




In tara noastra exista cateva subspecii importante de fazan, printre care: fazanul comun, fazanul gulerat, fazanul mongolic (cel mai mare din Romania), fazanul formosan, fazanul tenebros sau fazanul verde inchis si fazanul verde japonez. Produsul incrucisarilor dintre membrii acestor subspecii se numeste generic "fazan de vanatoare".
Fazanii au narile neacoperite cu pene si, in majoritatea cazurilor, picioarele golase. De obicei, exista un puternic diformism sexual. Masculii sunt mai mari decat femelele, au picioarele prevazute cu pinteni, sunt “ornati” in culori stralucitoare si impodobiti cu “margele” si cozi foarte lungi. Ei nu se implica sub nicio forma in cresterea puilor. “Diferentierea dintre mascul si femela este foarte pronuntata la fazanul salbatic. Masculul este de culoare verde sau albastru inchis, penajul capului avand tente metalice stralucitoare, cu smocuri ridicate bine pronuntate. Pieptul si partea superioara a spatelui au culoarea, iar partea inferioara si penele exterioare ale aripilor sunt de o culoare ocru deschis. Coloritul femelelor este maroniu deschis, cu nuante gri inchis in regiunea capului, gatului si pe partile laterale ale pieptului.
Fazanul salbatic are o lungime totala medie de 85-100 cm. Coada are o lungime de 45-50 cm si este compusa din 18 pene ascutite si foarte elastice. Femelele depun in medie intre 40-45 de oua, mergand pana la maximum de 55 de oua.” (Sursa: cartiagricole.ro) 


Una dintre speciile cele mai interesante si mai cautate de fazani este fazanul Diamant (Lady Amherst) originar din China de sud, unde traieste in libertate. Popularitatea sa se datoreaza penajului viu colorat (verde metalic, albastru, rosu, alb si galben). In timpul perioadei de reproducere masculul executa un dans nuptial spectaculos.


In anumite imprejurari, atunci cand urca sau coboara din copaci, cand sunt amenintati si in perioada de imperechere, fazanii masculi scot un zgomot sub forma de tipat, in timp ce  femelele produc un ticait usor. 


Se hranesc, de obicei, cu seminte, dar si cu anumite specii de insecte. Manifesta o slaba fidelitate fata de locul in care au crescut.
Sus In jos
http://gainilemiideflori.wordpress.com/
 
Fazanul (Phasanius colchicus) preluare www.zooland.ro
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Curtea cu Pasari :: TOTUL DESPRE PASARILE DE CURTE :: Alte Pasari-
Mergi direct la: